Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Det finns inte två sorters pengar, de kommer från skattebetalarna

Annons

Replik till Hans Backlund och Mathias Sundin gällande insändaren Ombyggnaden vid sjukhuset i Sollefteå påverkar inte vårdens ekonomi

Så, Backlund och Sundin vill få oss att tro att det i Regionens kassa finns två sorters pengar, en för vården samt en sort för andra saker.

Trams!

De pengar som ni säger ”fylls på” i det så kallade klimatkompensationskontot kommer som övriga slantar i Regionens kassa från skattebetalarna.

Att ni politiker skapat ett konto till vilket ni avsätter pengar när citat ”Regionens personal reser med bil eller flyg” är i ett läge med underskott i kärnverksamheten en ren misshushållning med skattemedel. Vad EU-medlens del av kostnaden beträffar brukar de sällan täcka mer än 50 procent av projektet vilket innebär att Regionens budget ändå belastats med resterande (2 miljoner?).

Att sedan hävda att fler kommer att åka buss till sjukhuset för att man flyttar hållplatsen, som nu ligger cirka 75 meter från entrén ännu närmare är minst sagt krystat, men vad gör man inte för att ge intrycket av att det är en ”miljöåtgärd” och till nytta för folkhälsan.

Om detta är ett exempel på hur ekonomin handhas av Regionens politiker och tjänstemän är dagens ekonomiska situation föga förvånade.

Parcifal. Ständigt lika förvånad

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel