Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Dags att staten tar hand om vård och skola

Annons

Replik till Roger Johansson (S): Jag delar inte Mona Hammarstedts (KD) klockartro på staten.

Ett nytt skrämmande sosse-exempel, Roger Johansson (S) tror inte på att staten skulle klara av sjukvården. Om vi tittar i backspegeln och kommer ihåg hur det var, och ser oss omkring nu, så är sjukvården sämre än någonsin, ja den har havererat!

Men Johansson har helt rätt i det han säger att staten har lagt ned många av sina verksamheter ute i landet, men det har inte med sjukvården att göra.

Regionerna, i alla fall vår, ska hålla på med allting och det betyder att man kan lite av varje men är inte duktig på något. Att räkna och få budgetar att hålla är inte Region Västernorrlands bästa gren...

Hur sedan någon kan försvara att vården ska vara olik beroende på var man bor och hur ekonomin är i den region man bor, är obegripligt. Att någon har kunnat tänka ut något sådant är en sak, men hur kunde det tas beslut på galenskapen?

Nej, det är på tiden att både vården och skolan läggs över till staten så att vi får likvärdighet över hela landet. Det så att man kan utnyttja närmaste vårdinrättning och inte som nu hålla sig inom regiongränserna och att skolan blir likvärdig och inte beroende av kommunens ekonomi som kan ge både dåliga lokaler och sämre personal beroende på den.

Vare sig sjuka eller skolelever skall lida på grund av en regions eller en kommuns dåliga ekonomi.

Å andra sidan gör det inget att en sosse vimsar till det ännu mera för S, för därifrån kommer inga nya idéer. Det finns inte ens visioner och då ska man bytas ut.

Lennart Axelsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel