Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Centerpartiet: Har Elisabet Lassen och Socialdemokraterna gett upp kampen för Sollefteå sjukhus?

Replik på Elisabet Lassens (S) insändare Det finns ingen majoritet i Regionen för akut kirurgi dagtid i Sollefteå

Elisabet Lassen lägger i sin senaste insändare ut rökridåer kring regionpolitiken. Vi får börja med att bemöta felaktigheterna.

Väljarna straffade Socialdemokraterna hårt för de hänsynslösa nedläggningarna vid Sollefteå sjukhus, det är ingen tvekan om det. Centerpartiet gick framåt och fick av väljarna ett par mandat till i regionfullmäktige. Tvärt emot vad Lassen hävdar fick flera från Sollefteå och därtill andra Ådalsbor sin beskärda del politiska uppdrag. Där sitter nu Kristina Eriksson (ordinarie) och Ingemar Jonsson (ersättare), från Sollefteå respektive Ramsele. Kristina Eriksson sitter även i Hälso- och sjukvårdsnämnden. I regionstyrelsen sitter Jessica Ulander, från Nyland. Vi kan därmed konstatera att våra Centerpartister i Ådalen sitter med vid borden.

Vi vill återupprätta verksamheterna som Socialdemokraterna avvecklade. Vad gäller Centerpartiets motion om återinförande av akut kirurgi så är det tråkigt att den inte fick bifall av er i regionstyrelsen. Att det blir så är till stor del grundat i att Socialdemokraterna inte tycker att det är genomförbart. Den centralisering som drivits av er är ingen naturlag, utan något som ni som sitter i majoritet kan ändra på. Om ni hade velat.

Slutligen, i valet 2018 lovade Socialdemokraterna i Sollefteå att en röst på dem var att de skulle kämpa för fullvärdigt omhändertagande av akut kirurgi, ortopedi, kvinnosjukvård och förlossning vid Sollefteå sjukhus. Man lovade och spred detta omkring sig överallt. I brevlådor, i tidningar och i annonser. Nu när Socialdemokrater styr så röstar ni aktivt emot detta, och ärligt så är det svårt att se om ni ens ville från första början.

Då får vi och väljarna fråga oss, har Lassen och Socialdemokraterna i Sollefteå gett upp kampen för Sollefteå sjukhus?

Centerpartiet i Sollefteå kommun

Anton Ångman

Kristina Eriksson

Jessica Ulander

Joel Ölund

Hugo Stefan Wennberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel