Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Bra jobbat med snöröjningen av Seminariegatan – felparkerade bilar stör skottning

■ Replik på insändaren "Skillnad på Härnösands snöröjning – varför röjs Seminariegatan så dåligt?".

Jag är själv boende på Seminariegatan och jag tycker att din kommentar om snöröjningen är lite fel.

Visst, det har inte varit snöröjt på Seminariegatan förrän i slutet på förra veckan. Men vet du? Det beror på att det oavsett tid på dygnet har stått bilar parkerade på båda sidor av Seminariegatan. Folk struntar i att det är datumparkering och det finns inte utrymme för snöröjning när det är så! Om du ska "gnälla" så bör det vara på de som parkerar på gatan inte de som snöröjer!

Att det inte snöröjdes innan arbetet påbörjades på Brunnshusgatan är för att klass tre-varningen och arbetet sammanföll på så gott som samma dag. Svårt att snöröja när det inte fanns nån snö att ta bort! Sen de mängder som har kommit har gjort att vissa områden troligtvis nedprioriteras och tas när det finns tid och framförallt utrymme för att kunna genomföra det.

Visst Seminariegatan blev en genomfart när Brunnshusgatan till viss del stängdes av och trafik leddes om, men den trafikmängd som kom på Seminariegatan var en minimal ökning mot för i vanliga fall.

Jag vill hylla dem som snöröjer på Seminariegatan för de gör ett otroligt bra jobb utifrån de förutsättningar de har.

Lotta på Bråkmakargatan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel