Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Att vilja föra en respektfull dialog bidrar knappast till tjänstemannavälde

Replik på insändaren Catrin Eliasson (L) bidrar till tjänstemannaväldet inom Region Västernorrland

Nej Pia Lundin, jag menar inte att ni i opposition ska svälja allt. Ni har en uppgift som opposition att ifrågasätta.

Däremot har ni ingen ensamrätt på åsikter, att replikera och heller ingen ensamrätt på kunskap inom regional sjukvårdspolitik för att ni kallar er Sjukvårdspartiet.

Som före detta sjuksköterska med 16 år inom regionen vet jag att hyrpersonalfenomenet började redan i slutet på 90-talet, men vet precis som du att det eskalerat sista åren. Det är knappast något som endast sjukvårdspartiet känner till. Orsakerna är flera! Det handlar om arbetsmiljö, lönesättningar men också om Regionens (ofta oförtjänt) dåliga rykte. Trots detta har nu Regionen lyckats öka antalet fast anställd personal.

Det finns många andra positiva förändringar som sker i regionen, men som tyvärr drunknar i mediala utspel om Regionens undergång under gällande majoritet. Sådant spär på Regionens dåliga rykte och ger en nedåtgående trend. Att vilja föra en respektfull dialog med tjänstemännen, är knappast att bidra till tjänstemannavälde.

Personligen tror jag respektfulla dialoger leder till större samförstånd och framgång än det motsatta, därav mitt medskick i senaste HSN om en mer respektfull ton mot framförallt tjänstemännen, som inte ska behöva känna olust inför dragningar i nämnden.

Catrin Eliasson (L), f d ledamot i Hälso- och sjukvårdsnämnden

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel