Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: ”Att avsätta Varvsberget till en trött vit medelklass är helt vansinnigt”

 
Nicklas Nybergs planer på Varvsberget
Visa alla artiklar

Replik på insändaren ”Många tror på Örnsköldsvik och framtiden – då behövs fler bostäder” (Allehanda 8/5).

Om gnällstammen hade fått bestämma hade vi fortfarande levt som familjen Hedenhös på Gene Fornby skriver S-veteranerna Elvy Söderström och Lena Näslund. Ett statement som tydligen ska avskräcka nej-sägarna.

Givetvis tar jag åt mig. Jag hade mycket hellre sett en låg bebyggelse som smälte in i naturen än dessa urfula skyskrapor där människor ska leva ett ständigt hotelliv med tv o ett glas vin på balkongen.En förlegad 80-talsutopi som ingen vill tillbaka till.

Tänk om det hade byggts familjevänliga hus i centrum där barn och cyklande föräldrar hade ingått i stadsbilden istället för att all yta ska upptas för bilparkeringar. En rolig småstad skulle locka till sig barnfamiljer.

De som bygger idag lever fortfarande sina 80-tals hotelldrömmar där miljöutsläppen aldrig diskuterades. Att avsätta Varvsberget till en trött vit medelklass är helt vansinnigt.

Maggie Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel