Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Ängevallens tid tycks vara över – är något värt att bevara för våra politiker?

Artikel 6 av 6
Ny sporthall i Härnösand
Visa alla artiklar

■ Replik på insändaren "Barnen går först – ny sporthall på Ängevallen i Härnösand blir ett lyft för idrotten".

Magnus Oskarsson (S) skriver att allt har sin tid när kommunen vill bygga sporthall på snart 100-åriga (2023) Ängevallen i Härnösand. Att allt har sin tid är naturligtvis sant, men alla politiska beslut är inte alltid lyckade.

Politiska beslut har raderat ut en central stadsdel – Bondsjöstaden som ersatts av två köplador och gigantiska parkeringsytor: Handelsplats Ankaret. Vi har berövats det populära Bondsjöbadet utan att det ersatts. Östanbäcken vore ett minne blott om dåtidens politiker fått sin vilja igenom. Då hade parkeringshusen sin tid.

Nu tycks Ängevallens tid vara över. Vad blir nästa kommunala projekt? Kanske övre delen av stadsparken mellan Brunnshusgatan och Rosenbäcksallen. Efterfrågan är stor på centralt belägna bostadsrätter och ärligt talat nyttjas parken få dagar under året, mest runt skolavslutning och några få helgaktiviteter. Förtätning , alltså "bättre" nyttjande av av central mark för nybyggnation har ju också sin tid nu.

Vad säger ni politiker, är något värt att bevara?

Michael

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel