Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Allas lika värde gäller inte bara de som befinner sig på Sjögatan i centrala Örnsköldsvik

Slutreplik med anledning av INSÄNDARE: När tänker ansvariga svara om sjuktransporterna till och från Ulvön?

Det är bra att du har åsikter gällande sjuktransporter och jag hoppas att du har samma åsikter när du besöker vår fina skärgård, om du skulle bli sjuk eller att det händer en olycka och du inte kan få vård inom rimlig tid. Skulle du råka ut för t ex ett benbrott så skickas troligen inte helikopter då denna är inte nyttjas till ”lindrigare” fall, utan den skadade får invänta ordinarie båttur då helikoptertransport endast används vid akuta fall.

Vi på öarna (Strängöarna, Trysunda och Ulvöarna) gnäller oerhört lite och ingen på öarna begär att det ska vara samma samhällsservice som om det vore på Sjögatan, men vi måste faktiskt få yttra oss när viktiga samhällsfunktioner tas bort. Vad gäller skärgården så är det tillförlitligaste alternativet båt, så varför ta bort denna typ av sjuktransport? När det gäller de spratt som is och vind kan spela med oss, så är isen och vinden inget problem. Däremot kan nedisning och vind ställa till det för en helikopter. En helikopter är ett komplement till båt – inte ett alternativ.

Vi och alla de som är fritidsboende på öarna är väl medvetna om att vi inte befinner oss i stan, men trots det så är vi lika stora skattebetalare.

Ska inte hela bygden leva? Är det bara något som politikerna kastar ur sig av bara farten? Hur långt bortanför Sjögatan kan man bo, innan man faller utanför Regionen Västernorrlands ansvar enligt hälso- och sjukvårdslagen? Allas lika värde gäller inte bara de som befinner sig på Sjögatan, eller?

Vi på öarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel