Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: PRO: ”Vad är kommunens plan för de äldre i coronakarantän?”

 
Så påverkar coronaviruset Örnsköldsvik
Visa alla artiklar

Annons

PRO är Sveriges största organisation för pensionärer. Många av våra medlemmar är gamla och sköra och många lever ensamma, ofta i egnahem långt från andra människor. Kanske har man inte heller några anhöriga i närheten som kan hjälpa en med nödvändiga saker som handla mat, hämta medicin och andra förnödenheter.

PRO har ställt in alla aktiviteter för att förhindra smittspridning. Vi skapar telefonkedjor för att lindra isoleringen för ensamma gamla och erbjuder hjälp där så är möjligt. Frivilligorganisationerna har börjat erbjuda hjälp men vad har kommunen för beredskap? Coronaviruset kan komma att härja länge och vi har många utsatta äldre som drabbas av depressioner och risken ökar vid ofrivillig isolering. Hemtjänsten är redan i dag överbelastad och vad gör man om många insjuknar där?

Går man in på kommunens hemsida finns ingen information om vart man ska vända sig om man behöver hjälp om man inte har en dator. Vi vill ha svar på nedanstående frågor:

Hur ser kommunens beredskap ut inför denna kris?

Finns det en jourtelefon dit man kan vända sig vid behov? Hur informeras om detta i så fall?

Hur ordnar kommunen så att man kan få kontakt med anhöriga och vänner?

Finns bredband på våra äldreboenden så man kan vara i kontakt med yttervärlden?

Hur ordnar kommunen kontaktmöjligheter för gamla som inte har dator? 

Vi vill att kommunen informerar om var det finns hjälp att få även för de som inte har möjlighet att gå in på kommunens hemsida samt ge oss fortlöpande information. Vi vill känna oss trygga.

Britta Håkans, ordförande PRO Samorganisation  i Örnsköldsvik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel