Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Prästerna borde be för fler än biskopen: "Det smakar mycket dåligt i min mun"

 
Svår konflikt inom Härnösands stift
Visa alla artiklar

Jag faktiskt bli förundrad när präster, kyrkoherdar, diakoner och vissa förtroendevalda säger att man inte vill hänga ut någon offentligt, och samtidigt ber en bön för biskopen.

Det smakar mycket dåligt i min mun. Vad gör man? Jo, hänger ut en stiftsdirektor och en styrelse med en massa lösa ord som inte har med sanningen att göra.

Man måste se allt med klara ögon, och inse att man inte kan veta allt i dessa frågor, innan man kan uttala sig. Man måste förstå att det som nu händer i stiftsstyrelsen – med biskopen och på stiftskansliet – har en lång historia, och man gör allt för att lösa detta, och att alla uppgifter i detta inte kan lämnas ut offentligt. Vi måste kunna lita på dem som nu jobbar med detta.

Sedan tycker jag att personfrågor inte skall diskuteras i media eftersom det skadar alla, och ingen blir vinnare.

Dessutom borde kyrkans män och kvinnor ska kunna tänka att deras böner inte bara ska ges åt ett håll.

Vi måste sluta med smutskastningen, sprida en massa oriktiga påståenden och påhopp.  Det finns mycket fakta som kanske inte kan lämnas ut. Vi måste låta detta ha sin gång och hoppas att det löser sig på bästa sätt.

Jag ber en bön för alla, att man orkar och stöttar varandra.

En som känner att det får vara nog nu

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel