Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Politiska ledningen i Ö-vik famlar och fumlar för mycket

Jag upplever ett samhällsproblem. Mer skatt i en S-kommun som redan ligger i övre skatteskiktet, men ingen högre välfärd. Sådant får inte mitt hjärta att bulta av spänning och entusiasm direkt.

Uppblåst skryt om gott företagsklimat men ranking i sunkigt bottenträsk. Bristande lyhördhet och bemötande möter kommunens duktiga företagare. Det får mig att längta efter något bättre.

Familjedaghem och fri hemtjänst, inte minst i glesbygd, motarbetas. Människor ska inte bestämma själv. Mångfald och valfrihet är inget S-politiker brinner för. 2020 skulle Örnsköldsvik vara en av de bästa skolkommunerna i landet. Vad tror du skolresultaten blev till sist?

Suget från nyfikna med framtidshopp att flytta hit uteblir trots kommunalrådets storslagna strategiska tänkande. Glesbygden avfolkas än mer och kommunen står uppgiven först i flyttkön. Bygg i stan är receptet. Bara digerdöden på mörka medeltiden lyckades skapa öde byar och decimera befolkningstalen på samma sätt. Den nuvarande politiska ledningen famlar och fumlar för mycket.

Väljarna bestämmer politikens inriktningen men någon annan borde nu få ta hand om skattepengarna och framtiden . Den gåva som väljarna gett partiet saknar rosetten. Även rosor behöver nytt vatten. Det finns ju bättre alternativ.

Leif Vestin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel