Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Politikerna borde besöka de hotade vårdavdelningarna i Ö-vik – och lyssna på personalen

Det upplevs viktigt att veta vad politikerna tycker om sparförslaget. Vilka av politikerna har hospiterat och lyssnat in vårdpersonalens synpunkter på de berörda avdelningarna innan de uttrycker sin åsikt i sociala medier?

Om politikerna vill ha hjälp med hur de ska spara pengar i regionen, är en god idé att besöka berörda avdelningar och lyssna in vilka förslag personalen har. Som synes har ingen politiker eller någon i regionstyrelsen synts till på berörda arbetsplatser. Är inte personalens synpunkter relevanta i en organisationsförändring?

Det sägs att vi ska arbeta mer effektivt. Detta upplevs omöjligt då vi redan arbetar under hög vårdtyngd och stor beläggning av patienter. Att "arbeta mer effektivt" skulle man vilja ha mer tydliga förslag på, då vi knappt får tiden att räcka till. Som det är nu försöker vi arbeta så effektivt vi kan men ändå blir patienter lidande på grund av brist på information om vårdtid/förlopp samt att patienter ej får den omvårdnad de förtjänar och behöver, för att minska risken för undvikbara vårdskador.

Mitt förslag är att se till att börja organisationsförändringen i rätt ände. Då tänker ni, hur då? En anledning till överbeläggning på sjukhusen grundar sig i att utskrivningsklara patienter ligger kvar på sjukhuset två till tio dagar i väntan på att kommunen kan ta emot dem. Kommunen skulle behöva ta emot patienterna samma dag som de blir utskrivningsklara och då utreda behov av vård. Vidare skulle även kommunen behöva ta ansvar över patienter i tid, och sätta in åtgärder vilket då skulle göra att patienter ej behöver läggas in på sjukhus för ohållbar hemsituation.

Sammanfattningsvis önskar vi vårdpersonal att hospitering utförs på berörda avdelningar för att lyssna in idéer och tankar samt att man lägger största vikt vid en förändring i kommunen.

Personal vid Örnsköldsviks sjukhus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel