Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Pengar kan sparas högre upp i hierarkin i kommunens verksamheter i Ö-vik

Annons

Med anledning av att Örnsköldsviks kommun ska spara in 70-80 miljoner. Det ska som vanligt framför allt sparas på de äldre och svaga i samhället.

Kommunen borde göra en genomlysning av hur många mellanchefer som finns ute i verksamheterna.

När jag började arbeta i kommunens välfärd så fanns ungefär lika många arbetare på golvet, det vill säga undersköterskor, sjuksköterskor och vårdare som nu. Det som har ökat markant är alla chefer ute i verksamheterna.

Tror kommunen att det blir mindre kostnader med fler chefer?

Jag arbetar på ett boende, och då jag började fanns en chef för boendet och en chef för hemtjänsten i det området. Nu finns det två chefer på boendet och tre chefer för hemtjänsten, trots att det inte blivit fler anställda eller ett större område.

Det borde alltså finnas mycket pengar att spara in på, om ni tittar lite högre upp i hierarkin.

Sen undrar jag om det verkligen är rätt att cheferna ute i verksamheterna får jobba hemifrån med bibehållen lön. Det om något visar att cheferna i många fall är överflödiga. Kan även vårdare och sjuksköterskor få arbeta hemifrån med bibehållen lön?

Cheferna ute i verksamheterna har dessutom chefsstöd som det så fint heter. Där finns det också mycket pengar att spara in på. Låt cheferna arbeta på plats istället för hemma så kanske det inte behövs så mycket chefsstöd.

En verksamhet fungerar länge utan att det finns en chef på plats men en verksamhet brakar ihop direkt om det inte finns personer ute på golvet, kanske något att ha i åtanke?

Jag råder de styrande att se vart pengarna går och var det är lämpligt att spara in pengar.

Det är de gamla och svaga som har byggt upp det ni nu vill rasera.

Undrande

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons