Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Osmakligt att ha rubriker om liksäckar och bårhusplatser på förstasidan i tidningen

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Liksäckar och bårhusplatser. Jag förstår inte hur ni kan ha dessa rubriker med fet stil på förstasidan i tidningen. Jag tycker att det är ett osmakligt val av rubrik och artikelval i dessa coronatider.

Är det vad vi ska fundera över? Att vi kan nog kan hamna i en liksäck för det finns det gott om. Men att det är svårare att få bårhusplats! Ska vi alla planera för vi alla ska dö snart? Ångesten och oron för att bli smittade och kanske avlida blir inte mindre av att dessa artiklar. Tänk på de som är sjuka och anhöriga. Ska dom känna sig tryggare och må bättre av dessa informativa artiklar?

Illa berörd

SVAR DIREKT:

Hej. Tråkigt att du blev illa berörd av våra artiklar. Tyvärr är ju verkligheten att frågan om hur man ska ta hand om de som förväntas avlidna i covid-19 är högst aktuell, och då tycker jag att det är en viktig del av verkligheten att skildra och beröra i artiklar hos oss.

Det går såklart att diskutera ordval. Jag tycker personligen att det är bra att kalla saker vad det är, men just "liksäck" hade vi kunnat ersätta med ett annat ord. Tack för att du hör av dig!

Oskar Nord, chefredaktör Tidningen Ångermanland & Allehanda.se

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel