Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Orolig för ett framtida Örnsköldsvik

Jag blir ju lite skrämd när jag i tidningen läser om skolutredningen. Ena dagen skall ett stort antal skolor läggas ned och nästa dag får jag läsa att befarat minusresultat har vänts till ett plus. Det måste vara dåliga underlag som de anlitade konsulterna har fått av kommunen.

Kommunens ambition är ju att befolkningen skall växa och då tycker jag att herr Nylén och kommunstyrelsen måste se till att kommunens olika nämndsordförande till exempel  Kristoffer Park och Mikael Malmén inte skall ha så stora befogenheter. Båda två arbetar med alltför stort fokus på besparingar inom bildningsnämnden respektive samhällsbyggnadsnämnden, medan det saknas intresse för tillväxt.

Att centralisera skolor är en dålig lösning. ”Gör om gör rätt” och sedan, se till att våra seniorboenden och äldreboenden inte flyttas ut från centrum. Våra gamla skall ha nära till centralorten att placera oss långt ifrån centrum är skamligt. Varför inte bygga ett nytt attraktivt seniorboende i två plan, uppdelat i 1:or och 2:or på Varvskajen, det skulle vara attraktivt för oss äldre som har byggt upp Örnsköldsvik.

Se till att Örnsköldsvik blir en attraktiv kommun där skolan och äldreboenden ligger i framkant. Varför försöker ni spara på ett sätt som gör att folk inte kan bosätta sig där dom önskar.

Sedan har vi det här med återvinningsstationerna runt om i kommunen. Sätt upp en belysningsstolpe, vid varje station, så folk kan se även på kvällstid. Uppe på stolparna kan ni sätta en kameraattrapp så folk tror att dom är iakttagna, det förhindrar slarv och gör att besökarna blir mera noggranna med vad de kastar.

Leon

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel