Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Oro över Sollefteå museums framtid – här är politikernas svar till Hervor Sjödin: "Våga testa andra vägar"

Hervor Sjödin och många med henne har uttryckt stor oro över Sollefteå museums framtid. Nu svarar fem av Sollefteås ledande politiker på kritiken.

Läs mer: Hervor Sjödin ryter ifrån om Sollefteå museum

Svar till Hervor Sjödin: Först och främst vill vi tacka dig Hervor för ditt brinnande engagemang och när vi läser din insändare så ser vi att det finns väldigt mycket vi är överens om.

Vi är helt eniga om att vi inte kan leva utan kultur och att kulturen är lika viktig för oss människor som syret är för vår andning. Men också att vi borde satsa mer på att utveckla, visa upp och berätta om än vad vi gör idag.

Vi tror att det ibland krävs att vi tänker nytt

Det är därför vi väljer att satsa på kulturen, göra den mer lätt tillgänglig och sprida kulturarrangemang i hela vår kommun. Genom att låta de fasta utställningarna lämna plats för tillfälliga utställningar kan fler delar av vår kultur, historia och kulturella uttryck visas upp och berättas om.

Vi kan också skapa resurser för att stötta föreningar och anställa en kultursamordnare som kan vara med och utveckla kulturen i hela vår kommun.

De fem punkter med förslag på aktiviteter och utställningar som du nämner är precis mer sådant som vi vill ha. Vi vill stärka samarbetet med våra kulturföreningar för att utveckla Mulleriket, visa upp Yngve Sundquists samling och berätta mer om Gullspira med mera.

Vi tror att det ibland krävs att vi tänker nytt och vågar att testa andra vägar för att få så mycket utveckling som möjligt i hela vår kommun.

Framtid Sollefteå: Johan Andersson (C) kommunalråd, Birgitta Häggkvist (VI) vice kommunalråd, Maria Wennberg (C) ordförande Unga och lärande Roger Johansson (VI) ordförande Samhällsutveckling, Kjell- Åke Sjöström (V) ordförande Vård och Omsorg.

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel