Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Örnsköldsvik – en växande kommun?

Nu har jag och min lilla familj spenderat några veckor i vår hemstad, Örnsköldsvik. En stad som ligger oss varmt om hjärtat och en stad som skulle kunna bli vår igen i framtiden.

Örnsköldsviks kommun har som målsättning att växa till 65 000 invånare och har höga visioner och målsättningar vilket är positivt. Det som dock slog oss under vår senaste vistelse är hur lite kommunen väljer att satsa på barn, ungdomar och hälsa.

Kommunen ska avveckla de flesta lekparkerna i kommunen och det kommer då inte finnas möjlighet för barn och barnfamiljer att enkelt aktivera sig i sitt närområde. Jag blir så otroligt upprörd att man väljer att ta bort förutsättningarna för barn att enkelt komma ut och röra på sig, träffa andra barn och vara kreativa i en härlig miljö.

Att istället satsa på ”generationsmötesplatser” på några få platser är vansinnigt. Det kommer att krävas planering för föräldrar att skjutsa sina barn till de platserna och Möjligheten till den spontana leken där barnen själva kan springa ut och leka är som bortblåst.

Västernorrland är länet med mest övervikt i Sverige och den här neddragningen går helt emot att göra något åt situationen. Vi bor idag i en annan stad i landet och där finns lekparker i var och varannat hörn, vare sig det är mitt i stan eller lite utanför. Där satsas också på utegym i alla områden för att förenkla möjligheten för alla att röra på sig ytterligare.

Jag blir otroligt ledsen över vad som händer i Örnsköldsvik och jag frågar mig hur det kommer sig att inte fler höjer rösten i ämnet? Det borde ligga namninsamlingar i varje butik!

Hur tänker kommunen då man vill växa i antal invånare men man drar ner och sparar in på framtiden som är barnen? Just nu känns det orimligt för oss att välja att flytta tillbaka till en så bakåtsträvande kommun och jag hoppas innerligen att fler höjer rösten i ämnet.

Hemvändare?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel