Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Oppositionsrådet: Kramfors i ekonomisk kris – men jag är inte en person som står på barrikaderna

Artikel 52 av 70
Besparingarna i Kramfors kommun
Visa alla artiklar

Annons

Kramfors kommun är i djup ekonomisk kris! Vad det beror på kan vi ta vid ett annat tillfälle. Men det yttersta ansvaret för att ordna upp krisen ligger hos majoriteten. Det kommer de inte klara utan en rad tuffa beslut och hårda prioriteringar.

Som jag ser det finns det två alternativ för oss som opposition att arbeta efter. Antingen kan man ställa sig utanför hela processen och gasta och peka finger på allt som ser fel ut. Eller så kan man ge sig in i matchen, hålla sig välinformerad och vara en del av lösningen. Ju tidigare i processen man påtalar ett problem desto större sannolikhet är det att det blir bra i slutändan än att i sista stund försöka ändra ett liggande förslag.

Som politiker har jag att förhålla mig till opinionen och syns man inte så finns man inte... Men jag tycker mig ganska ofta höra att människor är trötta på politiskt käbbel. Och det är faktiskt jag med!

Apropå min ”kompetensfälla” så antar jag att Tomas Izaias Englund i sin ledare "Ida Stafrin (C) måste våga bli den oppositionsledare Kramfors behöver" syftar på mitt förflutna som tjänsteperson. Och ja, det är jobbigt att känna personerna bakom tidningsrubrikerna, det är jobbigt att veta vilkens tjänst som kanske ryker på grund av våra beslut. Det sätter ännu en press på mig att veta att jag måste kunna stå upp för mina beslut mot mina tidigare kollegor, på samma sätt som mot medborgarna.

Jag är inte en person som ”står på barrikaderna”. Således kommer mitt politiska hantverk heller inte utgå från det sättet att påverka. Jag tror på att förändra från insidan och det är inget man gör genom att skrika och peka finger. Det kräver dock en hel del tålamod och samarbetsförmåga.

2385 personer valde i höstas att rösta på oss i Centerpartiet. Det är ett enormt ansvar och något jag försöker hantera med största ödmjukhet. Det är inte ett lätt uppdrag. Jag har nått så här långt utifrån det sätt jag jobbat hittills, jag lär mig ständigt nya saker och bygger upp utifrån vad som känns rätt. Om 3 år är det val igen. Då kommer det visa sig om det var en bra eller dålig strategi.

Precis som Tomas så tycker jag också att man behöver skita ner händerna ibland. Men jag tror vi har olika syn på vad det innebär. Eller som Birger Norman så väl uttryckte det:

”Den som aldrig lägg sej i

ha ingenting å dra sej ur

och inge händer å tvätte.

Den som ta i

gett fo en del dynge på fingra,

men när allt komma till allt

va ha renhännern

uträtte häri väla?”

Ida Stafrin (C), oppositionsråd Kramfors

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons