Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Om planerna på bostäder på Varvsbergets topp

 
Nicklas Nybergs planer på Varvsberget
Visa alla artiklar

Först en eloge till entreprenören Nicklas Nyberg. Det är roligt med människor som kommer med idéer och som vågar satsa.

Men det är ju inte alltid idéerna är bra. Jag kan inte acceptera det senaste förslaget om bostäder på Varvsberget. Det skulle förstöra det viktigaste, stadsnära utflyktsmålet vi har. Utsiktsplatsen på Varvsbergets topp är en fantastisk tillgång för staden. För oss som bor här och för alla besökare som kommer till kommunen. Det tror jag nästan alla är överens om.

Alla är kanske inte lika överens om att ett bostadsområde skulle förstöra den kvalitén. Men tänk efter vad ett bostadsområde med 100 lägenheter kräver i form av trafikytor, parkering, sophantering mm. Och tänk efter hur bostadshusen skulle blockera den härliga 360-graders utsikt man har idag över havet, staden och omgivande landsbygd. De argumenten räcker för mig för att inte godta projektet.

Att sedan bostadshusen i mitt tycke ser förfärliga ut, särskilt nerifrån staden, det går väl att göra något åt. Och att de höga bostadshusen kvällstid kastar en tråkig slagskugga över Kusthöjden och Inre hamnen, det kan kanske accepteras. Och att bergbanan/snedhissen torde bli ett kommunalt projekt som kräver skattemedel, det kanske vi har råd med. Och bostäder på bergstoppen utan närhet till samhällsservice är väl inte vad som mest behövs i Ö-vik, men de går säkert att sälja.

Men, att projektet förstör vår viktigaste utflyktsplats, Varvsbergets topp, det räcker för att säga nej till Nicklas idé denna gång.

Tommy Dickens

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel