Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ögontjänare hjälper inte barnen på Kastellskolan och Kristinaskolan – lös problemet istället

Annons

I flera års tid drev jag trafikfrågan utanför skolan i Kastellskolans styrelse. Utan resultat. Som att stånga huvudet in i en stenvägg. Som mamma har jag vid flera tillfällen genom åren kontaktat både Kristinaskolans rektor, Kastellskolans tidigare rektorer och nuvarande skolledning och Kastellskolans styrelseordförande för att få till en tryggare avlämningsplats för våra barn. Han och jag har tillsammans agerat trafikvakter på platsen vid flera tillfällen, men det hjälper tyvärr inte. Platsen är inte trafiksäkert utformad för vad den används till. Det är fakta. Jag har mejlat och pratat med fastighetsägaren Lillium vid ett flertal tillfällen. Utan resultat. De är alla mycket väl medvetna om den omöjliga trafiksituationen, men har tyvärr skyllt ansvaret på varandra.

I höstas togs frågan upp av föräldrar i nybildade skolrådet. Utan resultat. Det ska inte vara farligt att gå till skolan! Men det är det tyvärr idag och de senaste åren på Kastellskolan/Kristinaskolan. Tidigare skrev några vårdnadshavare ett öppet brev om den oacceptabla trafiksituationen och vädjade återigen till parterna att göra något åt problemet.

Nu svarar skolledningarna på insändaren. Många hade hoppats på ett ”nu ska vi förbättra trafiksituationen”, men tyvärr fortsätter deras tomma upprepningar av sånt vi hört i många år och som inte lett någonstans alls. Tyvärr stämmer inte heller deras försvarstal och mej veterligen har ingen ombyggnation som bidragit till någon förbättring gjorts. De har lagat en sönderkörd vändplan och så har den blivit smalare vilket inte lett till någon förbättring. Parkeringar, backande trafik, lastplats är fortfarande oförändrat livsfarliga i kombination och det saknas tydlig anvisad gångväg för barnen som går, de ska inte behöva gå bland all trafik!

Förra veckan stod den ideellt arbetande pensionären/ordföranden vid Kastellskolan ute på morgonen och delade ut papper till vårdnadshavare med trafikregler eftersom de visste att vi föräldrar vänt oss till Allehanda. All heder åt honom, men det är inte en godtagbar permanent lösning på trafikproblemen.

Denna vecka var all personal osynlig igen. Ögontjänare hjälper inte barnen på Kastellskolan/Kristinaskolan. Skolledningarna fortsätter tydligen att skylla ifrån sig sitt ansvar och skyller nu också på föräldrarna som lämnar sina barn. Det är bara beklagligt. Sätt er och lös problemen istället för att skriva en tom insändare som inte förbättrar någonting för våra barn! Problemen går att lösa, om man bara vill.

Kristinaskolan är en nationell skola för barn med funktionshinder. Kastellskolan är en friskola som åtminstone tidigare haft en kristen värdegrund där tryggheten borde ha en central roll om det inte bara är tomma ord.

Varför skyller ni på varandra? Orkar ni inte ta tag i problemet eller är det för dyrt att bygga om lämningsplatsen? Kommunen måste ju också kunna bidra till säkerheten kring skolorna. Är barnens trygghet verkligen en ekonomisk fråga? Hur mycket är ett barns liv värt?

Isedora Skogström, mamma och före detta styrelseledamot Kastellskolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel