Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare och sjukresor: "Varför nekas pappa färdtjänst – ska en cancersjuk själv köra till sjukhuset?"

Annons

Cancer är en sjukdom som drabbar nästintill oss alla. Får vi inte det själva så oftast någon i vår närhet. Det är med en chock beskedet kommer, det är en lång oro inför vad som komma skall, om man inte lyckas besegra sk*ten. Det är behandlingar med strålning, cellgifter och sp vidare som tynger det redan sargade hoppet. Man har ont, man blir stel.

I Ö-vik har vi inte alla behandlingar, så resor är inblandade också. Inte heller så roligt. Precis som för min pappa. Han behöver åka till Sundsvall för strålning, där han sover över titt som tätt.

■■ För fler insändare, klicka här.

Frågan är bara: Varför blir man i ett sådant läge där man blir behandlad mot cancer, man har ont och är full med morfin, nekad färdtjänst?! Ska han köra själv?!

Nej, det behöver han inte såklart. Han har oss i familjen. Men dom som inte har familj? Man har så ont att tåg,buss är omöjligt? Ska dom köra själva? Vill vi ha människor som är full med morfin mot sin smärta i trafiken?

Vad är detta för skämt? Att man ställer upp för familjen är för oss självklart, men alla har det inte så.

Är det verkligen så att ni som avgör bara ser pengar? Ni vet att mina skattepengar som uteblir för lediga tiden jag tag är mer än vad resan i sig kostar? Pengar som ni finansierar era löner med. Tänk lite.

AE

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons