Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ö-viksAlliansen – ”Vilket Örnsköldsvik vill vi ha kvar när krisen är över?”

Artikel 5 av 7
Alliansen vill ge Örnkort till kommunanställda
Visa alla artiklar

Coronaepidemin påverkar världen, Sverige och Örnsköldsvik i grunden. Vi lever i extraordinära tider och osäkerheten är stor. Liv och hälsa är alltid viktigast, men arbetet för att säkra ekonomi, företag och jobb måste också ha högsta prioritet.

Den ekonomiska nedgången riskerar att förstärka och permanenta de oroande tendenser vi sett i vår kommun, där exempelvis våra butiker har svårt att hävda sig i konkurrensen mot internethandel och stora köpcentrum i andra kommuner.

Ska vi klara krisen måste vi göra allt vi kan. Lokalt i kommunen måste vi möta upp och förstärka de krispaket som riksdagen beslutat om i snabb takt. En av de åtgärderna är att arbetsgivare skattefritt kan ge sina anställda gåvor, exempelvis i form av presentkort. Meningen är att kommuner och andra som vill stimulera det lokala näringslivet nu kan göra detta mycket förmånligt.

Örnsköldsviksalliansen har därför gått fram med ett förslag om att ge alla kommunens medarbetare ett Örnkort som gäller i lokala butiker och restauranger. Om alla anställda skulle få 1000 kronor var skulle detta innebära en kortsiktig stimulans på över fem miljoner kronor. Om andra arbetsgivare i kommunen följer efter blir det än mer kraftfullt.

Vi Ö-viksbor måste ställa oss frågan, vilket Örnsköldsvik vill vi ha kvar när krisen är över? Vi är övertygade om att de allra flesta vill ha en levande stadskärna, där vi bevarar småbutikerna och där vårt restaurang- och nöjesliv fortsätter utvecklas positivt. Vi är många som inser besöksnäringens betydelse för en levande landsbygd och hur viktiga småföretagen är för kommunens mindre samhällen och byar.

Vi kommer fortsätta att driva på för att kommunen ska släppa sargen och visa det ledarskap som krävs i situationer som dessa. Men vi kan alla göra en insats. Att handla lokalt är viktigare än någonsin. Att prioritera ett extra restaurangbesök är inte bara trevligt - det är också en insats för en levande stad och kommun.

Tillsammans ser vi till att Örnsköldsvik står starkt!

ÖrnsköldsviksAlliansens gruppledare Anna-Lena Lindberg (C), Annica Jonsson (M), Hanna Sydhage (KD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel