Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ö-viks lupininvasion kräver mer än 11 000 kronor

Ser att Örnsköldsviks kommun utlyst en tävling för föreningar. Det gäller för föreningar med barn och ungdomsverksamhet  att samla ihop flest säckar med lupiner. Genomskinliga säckar kan hämtas på Kronan. Första pris är 5000 kr och sedan lottas två pris ut på vardera 3000 kr till deltagande föreningar. För det arbete den lilla föreningen eller den större föreningen gör så är det min uppfattning att det var bättre att man betalade per säck till föreningen. 

Ska vi i Örnsköldsviks kommun få bukt med lupininvasionen så kan det få kosta mer än de 11 000 kr som kommunen delar ut – varför inte betala för varje säck? Det gör att alla föreningar kan få ett bidrag till sin viktiga verksamhet för barn och ungdomar. Man kan även ha en tavla med de deltagande föreningarna vid Må så att privatpersoner som lämnar lupinsäckar kan "skänka" sina säckar till olika föreningar.

Gillar lupiner men i lämplig mängd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel