Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ö-vik skulle ju vara bästa skolkommun 2020 – vad hände med den målsättningen?

Örnsköldsviks skolor ska vara bland de bästa i Sverige 2020. Det fullmäktigemålet verkar mera som ett hån, när man nu ser årets skolranking som just kommit.

Örnsköldsvik ligger nu på den undre halvan: Plats 148 av 290 kommuner!

De flesta skriver under på att skolan är viktig och att barnen är vår framtid, men att då inte se kopplingen till att skolan behöver mer pengar för att alla elever ska kunna få den utbildning de har rätt till, är för oss i Vänsterpartiet helt obegripligt.

Verksamheten formligen skriker på grund av överbelastade lärare, svårigheter att hitta vikarier och en kamp för att få köpa in det materiel man behöver för att klara undervisningen.

Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke, som en känd TV- profil sa. Det uttrycket passar väldigt bra in på skolan i Örnsköldsvik.

När vi ville höja kommunskatten med en krona, för att kunna satsa på Örnsköldsvik i stället för som det nu är, göra nedskärningar, då fick vi höra glåpord och hånfulla skratt från både socialdemokrater och högerrepresentanter.

Men ingen skrattar nu.

Om vi verkligen ska kunna slå oss för bröstet, och utmana de bästa kommunerna i utbildandets konst, då måste vi satsa på såväl den kommunala skolan som kulturskolan, Komtek och vuxenutbildningen.

För de är ju så, att det hör liksom ihop.

För Vänsterpartiet

Göran Wåhlstedth, gruppledare

Gunnar Eklöf, ordinarie, bildningsnämnden

Maggie Eriksson, ersättare, bildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel