Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Nu vet hela landet att Sollefteå har ett bra sjukhus

Sjukhuset i Sollefteå rankas som det tredje bästa mindre akutsjukhuset i Sverige av Dagens Medicin, i deras årliga jämförelse. För oss som förtroendevalda i Region Västernorrland är det ingen överraskning. Vi vet att verksamheterna på sjukhuset håller hög kvalitet, med en hjärtsjukvård som är bäst i landet enligt SwedeHeart, med den elektiva ortopedin som hjälper alla länets patienter, med kortare väntetider till operation eller andra åtgärder än både rikssnittet och regionsnittet, med få överbeläggningar och många fler exempel på hur ett litet sjukhus kan vara ett bra sjukhus med hög kvalitet.

Att sjukhuset i Sollefteå är bra det vet vi. Nu vet också resten av landet det. Vi ska vara stolta över det fina arbete som görs på sjukhuset och inte glömma bort det eller strunta i det. När vi lyfter fram det som fungerar bra, eller kanske bäst, kan vi locka personal att söka sig till sjukhuset i Sollefteå. Det gör vården ännu bättre.

Nu närmast vill vi se förbättringar för de cancersjuka, och vi hoppas att läkarna på sjukhuset i Sollefteå kan komma överens om hur de på bästa sätt kan underlätta vid behandling och eftervård för cancerpatienterna.

Elisabet Lassen Socialdemokraterna Region Västernorrland

Mikael Sjölund Socialdemokraterna Region Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel