Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Nu räcker det Stefan Löfven, de ensamkommande förtjänar bättre

Annons

Beundrar Christina Höj Larsen (V) som fortsätter sin kamp för de barn som kom 2015. Hade stort hopp om dig, Stefan Löfven, och din regering med tanke på ditt uttalande om att "Mitt Europa bygger inga murar".

Nu är jag SÅ innerligt trött på ditt mantra att vi inte ska tillbaka till 2015. Nej, det kanske vi inte ska, men Stefan har du glömt hur det var att få växa upp i trygghet och värme i en familj som brydde sig? Det har gått prestige av stora mått i svensk migrationspolitik. Du behöver inte upprepa att det var S som tog tag i den svenska migrationspolitiken. Det har vi hört till leda och det hjälper inte de unga utan PUT som finns i Sverige.

Vi ska följa övriga Europa. Det har vi nu också hört till leda och i EU händer ingenting. De barn som nu blivit vuxna eller skrivits upp i ålder och inte har PUT lever mellan hopp och förtvivlan. Nya gymnasielagen är inget att lita på. Unga hålls i förvar i månader som om de vore brottslingar. Det enda brott de gjort är att fly från krig. En del lever gömda i rädsla för att bli skickade till världens farligaste land. Det kan också vara ett land dom aldrig bott i. Hjälporganisationer väljer att lämna Afghanistan. Attentat händer så gott som var dag och civila får plikta med sina liv. Internationella organisationer fördömer Sverige.

Inget tycks bita på vår hårdhudade och känslokalla regering. Hänvisa inte till MIV. Det är regeringen som har sista ordet. Inget annat duger än #amnestinu. Hur många miljarder av våra skattepengar har din regeringspolitik kostat svenska folket? Nu vill vi att detta ska omvandlas till alla unga människors stora ambitioner att få betala till Sverige genom att fortsätta sina utbildningar, arbeta och betala skatt. Det är häftigt att betala skatt eller hur?

Hur hade vi klarat sommaren i till exempel våra vård- och omsorgsboenden utan alla dessa ungdomar som genom sitt sätt att vara vårda våra sjuka och äldre? Vi behöver de alla inom alla yrkesområden. Våga släppa prestigen – för det har blivit en sådan fråga. Visa medmänsklighet och alla människors lika värde. Denna migrationspolitik är psykisk tortyr för de unga. De förtjänar bättre. Kan vi hoppas på dig, Stefan, och slippa dina upprepningar? De skapar bara mer mänskligt lidande för våra familjemedlemmar.

Glöm inte civilsamhället insatser från 2015 eller Vi Som Står Kvar. Ungdomarna har blivit våra söner och döttrar. Kan vi hoppas på dig, Stefan?

Ulla Grundberg Larsson, Vänsterpartiet

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel