Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Nu är det kört – utan opposition kan inget rädda Kramfors från skolnedläggningar

Artikel 58 av 70
Besparingarna i Kramfors kommun
Visa alla artiklar

Annons

Sossarna i Kramfors har gjort en ”gedigen” (läs beställd) utredning om vilka skolor skall stängas. Man har kommit fram till att skolor i mindre attraktiva ytterområden i inlandet skall försvinna helt och bidra med elever till centrala Kramfors och dyrare kustsamhällen för att säkra fastighetsvärdena där.

Den politiska redaktören Tomas Izaias Englund har beskyllt oppositionen för att vara lam och sakna "skit under naglarna”. Jag hoppades i hemlighet att hans uppmaningar till kamp mot sossarnas nedläggningsplaner skulle ge effekt – och vi i oppositionen skulle tillsammans fightas för Kramfors framtid. Det blev tvärtom.

Mitt under studentens yra fick vi alla besked om att någon opposition i Kramfors blir inte av denna mandatperiod. Vi i KD, L och SD kan bara titta på. Centern och Moderaterna älskar närhet till besluten, det är lite beroendeframkallande, men att de skulle lämna oppositionen helt slog ner som en bomb i alla fall hos mig.

Nu är det kört och ingen kan rädda Kramfors från skolnedläggningar som ödelägger liv, investeringar och småsamhällenas framtid. Vem lånar till bostad eller renoveringar i dessa områdena i framtiden? Centrala Kramfors och de dyra kustfastigheterna tycks kunna pusta ut.

Mark Collins (KD)

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons