Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Norrland gjorde grovjobbet – nu är vi den stora förloraren

Det var Norrland som gjorde grovjobbet, det vill säga byggde ut elnätet. Så kom kärnkraften och vindenergin. Ett bra tillskott, men sörlänningarna gillar inte nedlusningen av vindsnurrorna. Och vips började kapitalet strömma in från bland annat utländska företag och byggherrar som tyckte att Sverige har plats för snurrorna. “Skönt att slippa nedskräpningen och miljöproblemen och kanske i synnerhet oljudet, en plåga för människor och djur.”

Och arealen skog som man tidigare välsignat som viktig för miljön minskar. Effekten kan liknas med en punkterad lunga. Så blir det när girigheten tar över. Norrland är den stora förloraren just nu. Jobben försvinner, skatterna tar över.

Det riktigt fula angreppet på människorna står de stora kraftleverantörerna för, som skapat möjligheter för svindlande höjning av bland anant energiskatten, momsen samt mängden mystiska avgifter som till exempel “elöverföring,” elnätsabonnemang, årsavgift, elpriset, energiskatt och MOMS på hela “smeten”. I vissa fall även fakturaavgift. 

Moms på skatten, hur många länder har det? Endast Sverige!

Slutfråga: Är det rimligt att till exempel 500-600 kronor för enbart elen kostar drygt 2000 kronor eller mer för en månad hittills i år. Varför ska norrlänningarna betala infrastruktursatsningen för storstäderna? Det måste vara fel nånstans. Det är knappt man vill tända brolampan för trivseln.

Besviken pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel