Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Nog är väl språket är nyckeln till att bli integrerad?

I onsdagens ÖA (21/4) skriver Gregor Flakierski i sin krönika att språkinlärning inte främjar integration. Jag är själv av den uppfattningen att språket är nyckeln till att bli integrerad. Att språket är det sociala "smörjmedel och kitt" för att bli attraktiv på arbetsmarknaden och för att kunna ta sig in i sociala sammanhang som gynnar integration. Jag önskar att du, Gregor kunde förtydliga det du skriver i din krönika så att jag kan förstå bättre vad du menar.

PJ

SVAR DIREKT

Hej och tack för din fråga. Jag var kanske lite otydlig i hur jag utryckte mig. Så här lyder meningen du undrar över: Språktest ska införas, trots att krav på sådant har alltid fungerat som uteslutningsmekanism, och enligt en enig expertis främjar inte integration – inte heller språkinlärning.

Jag menar alltså att det är språktest enligt den modell som har framförts som inte främjar språkinlärning, inte heller integration. 

Hoppas det är klarare nu.

Gregor Flakierski, kulturreporter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel