Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Nitlott att rösta på C – jag är indirekt medskyldig om Ytterlännässkolan läggs ned

Artikel 57 av 70
Besparingarna i Kramfors kommun
Visa alla artiklar

Annons

Väldigt intressant det här med skolfrågan i Kramfors kommun och förslaget om att lägga ned Ytterlännässkolan.

Att sossarna vill lägga ned skolan kommer inte alls som en överraskning, i kommun som landsting så är S det främsta nedläggningspartiet. Tråkigt, men sant. Tror de har glömt vad socialdemokratin står för, och kanske är det därför det går sämre och sämre för varje val.

Det märkliga är även att Vänsterpartiet har satt sig i knät på sossarna och det är väl egentligen inte heller en sån stor överraskning, dock tror jag aldrig att Jonas Sjöstedt skulle gilla agerandet av vänstern i kommunen. Nedläggning rimmar dåligt med vänsterpolitik.

Men nu till det märkligaste av allt. Jag röstade på Centerpartiet i kommunvalet och jag har tydligen blivit snuvad på konfekten. Partiet som värnar om landsbygden vill försämra landsbygden genom att lägga ned en högstadieskola. Snacka om att dra en nitlott och självklart kommer jag aldrig mer rösta på centern.

Nu när vi vet hur hur nedläggningspartierna vill ha det i skolfrågan så vore det intressant att veta hur Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och Liberalerna tänker agera.

För ska alla partier stryka sossarna medhårs så är det ingen poäng att rösta något mer, då man får misstolkad sossepolitik oavsett vilket parti man röstar på.

Röstar man som i mitt fall på centerpolitik ska man inte få nedläggningspolitik, så enkelt är det. Jag blev blåst. Jag blir indirekt medskyldig att skolan högst troligt kommer läggas ned. Jag borde skämmas över min röst i valet.

Försvinner skolan kommer mer samhällsservice försvinna, då kan politikerna stå och klia sig i huvudet och undra varför ingen vill flytta till kommunen och varför så många flyttar härifrån.

Nitlotten

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons