Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Nej, nu får det väl vara nog med aprilskämt – behåll bussturerna!

Artikel 9 av 10
Besparingarna inom kollektivtrafiken i Örnsköldsvik
Visa alla artiklar

Först Varvsberget och nu indragning av bussturer på lördagar och söndagar. Är det meningen att alla ska bo i Örnsköldsviks centrum?

Alla har faktiskt inte tillgång till bil och dessutom pratas det ju ständigt om att åka kollektivt för miljön.  Självklart kan man dra in på antalet turer, det behöver inte gå två i timmen hela dagen. Och samma med ungdomskorten, som gjort att ungdomar klivit på och åkt en hållplats eller två för att köpa godis. Det ser ju ut att ha ökat antalet resenärer – men är det viktigare än att alla äldre som inte har bil och som behöver åka in till stan för att gå på apoteket, till tandläkare eller annan vård har möjlighet att ta sig? Eller hemska tanke, kanske vill besöka något nöjesevenemang eller träffa någon annan gamling, kanske anhörig på ett boende. Tror Ni verkligen att dessa äldre har råd med taxiresor varje vecka eller ens varje månad?

Rörelsehindrad pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel