Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Nedrustningen av vården är ett svek mot medborgarna – dags att slå spiken i kistan för Regionen

I takt med att Regionen nedrustar vården i Västernorrland genom att slå spiken i kistan för snart sagt allt vad vård heter, så närmar sig givetvis ett beslut att slå spiken i kistan för Regionen. Inte bara i Västernorrland utan för hela organisationen. Regionen kan liknas vid en koloss på lerfötter bestående av beslutsfattare och tjänstemän.

Att slå sönder allt vad vård i Västernorrland heter och därigenom svika avgivna löften och i stället låta miljonbelopp gå till överbeläggningar, stafetter och konsulter, vilket vi som medborgare inte har den minsta nytta av, är inget annat än svek mot oss skattebetalare, medborgare och patienter i Västernorrland.

Att från ena dagen till den andra svika medborgarna genom att ena dagen säga att man skall utveckla vården i Västernorrland, till att nästa dag slå spiken i kistan för en av de viktigaste verksamheterna i Regionen och därmed i ett fungerande samhälle är så vansinnigt, så det saknas ord. Detta borde ju per automatik innebära att det inte kan bli tal om någon höjning av skatten under överskådlig tid, möjligtvis en rejäl sänkning av densamma.

Men det örat torde väl knappast beslutsfattarna i Regionen lyssna på? För de lever ju i fablernas värld, när de tror att den katastrofala nedrustning av vården i Västernorrland, som dessutom sker utan giltiga beslutsunderlag, inte skulle få några kännbara konsekvenser. Men då tror de fel, och det skall bli intressant att se hur stort underskottet blir de närmaste åren till följd av felsatsningar och minskade skatteintäkter.

Andreas Menzel

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel