Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Några tips till Sollefteå kommun

Några bra beslut har fattats i Sollefteå kommun på senaste tiden. Fortsätt så. Här kommer tre ytterligare förslag:

1. Stoppa all vindkraftutbyggnad i Sollefteå kommun. Det finns idag 26 stycken vattenkraftverk i kommunen. I och med att det inte finns plats i nätet för att överföra mer ström söderut så konkurrerar vindkraften med befintlig vattenkraft vilket i sin tur gör att priserna pressas och då ger mindre inkomster till kommunen som äger ett av kraftverken.

2. Stoppa hyreshusbygget på gamla badhustomten. Varför ska ni ta ifrån Lillängets skola och fritis den enda gröna plätt som dom har att leka på? Det finns gott om platser som är lämpligare att bygga på. Ett exempel är Källstavägen 4-8 med ett härligt grönområde intill. Dessutom finns det flera tomma fastigheter i stan som går att renovera.

3. Slopa spåravgiften för längdåkning. Motion ska uppmuntras och inte straffbeläggas. Motion ger friskare människor och det vinner också kommunen på i längden. Det skulle även kunna vara något att använda i marknadsföringen av Sollefteå.

L-G

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel