Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: ”Musiken från Rondellplan fortsätter – var är lösningen?”

 
Bilstöket i centrala Örnsköldsvik
Visa alla artiklar

Den 20 november 2020 publicerades en artikel i ÖA där kommundirektör Magnus Haglund tillsammans med fastighetsägaren Nordek utlovar att problemet med den höga musiken på Rondellplan kommer att vara löst till våren. Nu är våren snart här och jag ser med stor förväntan fram emot lösningen.

Min familj och jag är hemvändare till Örnsköldsvik och hade inte förstått vidden av problemen med den höga musik som spelas från bilarna vid Rondellplan och även från Paradisgaraget. Vår flytt från storstaden har tyvärr inte medfört det lugn och den ro som vi hade förväntat oss. Att bo på berget ovanför E4an och centrala stan har under hösten och vintern inneburit flera nattliga samtal till polisen för att be dem göra något åt den höga musiken så att vuxna och barn i familjen ska kunna sova.

Musiken kan spelas i både längre stunder om flera timmar eller under kortare perioder om 10-30 sekunder. Ibland så högt att det inte ens hjälper med öronproppar. Att det sedan upprepas med oregelbundna intervaller är otroligt stressande och ångestframkallande. Jag bävar inför den varmare våren och sommaren då jag misstänker att problemen kommer att tillta. Redan nu spelas hög musik både vardag som helg.

Som hemvändare är jag otroligt besviken och näst intill chockad över att inte mer görs. Tomma ord om problemet från kommunpolitiker och tjänstemän på kommunen i ÖA gör mig frustrerad och matt. Att fastighetsägaren Nordek inte verkar bry sig om problemet tycker jag utstrålar ett oseriöst företagande och leder endast till dålig renommé för bolaget.

När enskilda individer och deras föräldrar uppenbarligen inte kunnat ta hand om situationen själva måste kommun och fastighetsägare ta sitt ansvar. Ärligt talat; vad har gjorts sedan november? Varför har det inte satts upp ”parkering förbjuden”-skyltar, till exempel mellan kl 19-08? Det är inte hållbart att ansvaret bollas hit och dit. Av vad jag förstår är det inte bara att sätta upp en skylt som förbjuder motorfordon och personer att vara där, utan det måste ske en utredning först. Men så gör utredningen då och sätt upp skylten! Sätt upp en skylt som faktiskt ger polis och ordningsvakter ytterligare befogenheter att avlägsna de störande personerna och deras fordon. Nu.

Om fler hemvändare och nya invånare ska vilja välja Örnsköldsvik som sin hemort går det inte att agera på detta sätt. Ryktet sprider sig. Då blir det svårt att locka hit 10 000 nyfikna invånare.

Så Haglund och Nordek, presentera lösningen nu är ni snälla, för vi känner oss trötta, uppgivna och väldigt ledsna över situationen.

Besviken hemvändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel