Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Modo måste släppa historien och se nuet

Modos arv och framgångsrika historia är en kvarnsten runt halsen på dagens spelare och ledare. Jag tror att allt för många bär med sig intrycket att Modo är en anrik klubb, ständiga vinnare och producenter av NHL-spelare och egentligen för bra för att spela i hockeyallsvenskan. Det sätter prägeln på insatserna och man blir bekväma, nonchalanta och åker runt på en skridsko för att göra snygga saker och ha ett spel man inte klarar av.

Inför varje match måste tränarna hala fram tabellen, peka på bottenplaceringen där och påminna spelarna om att de hittills inte spelat bättre än vad placeringen visar. För att komma uppåt måste man släppa historien och se nuet där man befinner sig. Först då kan de börja vinna matcher igen och när man gör det ska tränarna fortsätta att påminna om hur det går om de slutar spela en vinstgivande ishockey.

Nykter och klarsynt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel