Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Moderaterna i Ö-vik: Den politiska ledningen måste våga ta rätt beslut!

 
Så påverkar coronaviruset Örnsköldsvik
Visa alla artiklar

Örnsköldsviks kommun dessvärre lyckats toppat världens just nu värsta lista. Det handlar om flest smittade fall av covid-19 i hela Europa. I riksmedia framstår Örnsköldsviks kommun som landets skräckexempel i fråga om omfattning vad gäller smittade, döda och överansträngd sjukvård.

Nu måste den politiska ledningen rannsaka sig själva och vara kapabla att ta fler och tuffare beslut. Och betydligt snabbare än vad som hittills har varit fallet! Detta gäller oavsett om man tror sådana beslut vara impopulära eller obekväma. För den typen av nervösa resonemang är fullkomligt ovidkommande i detta läge.

Sjukvårdspersonalen bokstavligen kryper på knäna. De är också vanliga människor med familj och barn, och kan givetvis inte avkrävas hur långtgående insatser som helst. Och vi verkar inte ens ha nått smitt-toppen än, enligt smittskyddsläkare Hans Bohman.

Vi kräver politisk handlingskraft. Nu måste vi visa det ansvar situationen kräver. Här handlar det i första hand om att rädda liv. Men givetvis också om att skademinimera alla ödesdigra konsekvenser för alla människor som drabbas av sjukdomen.

Sammanfattningsvis: Vi uppmanar å det kraftfullaste de styrande politikerna i kommunen och regionen att ta ansvar och visa ledarskap i rådande katastrofala situation, och handfast göra vad som än krävs för att STOPPA SMITTSPRIDNINGEN!

Moderaterna Örnsköldsvik

Annica Jonsson, Gruppledare

Lars Näslund , Vice gruppledare

Jeanette Karlsson, Ordförande

Julia Jäger, Styrelseledamot

Carl Thunberg, Styrelseledamot

Maud Gustavsson, Moderatkvinnorna

Jarl-Erik Smeds, Kommunstyrelsen

Beatrice Glud Ordförande MUF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel