Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Moderaterna: Barackstoppet var inte det bästa för Sollefteå – häpnadsväckande av S och VI

Artikel 15 av 17
Barackbostäder till vindkraftsarbetare i Ramsele
Visa alla artiklar

Förra veckan gick Socialdemokraterna och Västra initiativet i Sollefteå ihop och stoppade bygget av baracker i Ramsele i samband med vindkraftparksbygget i Björkhöjden, Ragunda kommun. Syftet sades vara risk för smittspridning av covid-19. Tror man att agerandet från både majoritetsparti och oppositionsparti på detta sätt stoppar bygget eller mottagandet av arbetare till regionen och kommunen?

I den bästa världar hade man önskat att bygget sköts upp tills pandemin lugnat ner sig, men detta var inget alternativ. Bygget kommer ske och de som ska bygga kommer komma hit.

Genom att stoppa barackbygget tar man bort möjligheten för åtskilliga företag och idrottsföreningar att få en högst välkommen intäkt, synnerhet i detta läge där coronaviruset har slagit med full kraft mot massor av småföretagare och även idrotten. Om det inte var nog så lägger man även en skamfilt över de medborgare som ser en möjlighet i att kanske kunna hyra ut lokaliteter när planerna om samlat boende gått i stöpet.

Säkerheten måste väl gå först! Sant, men vi har redan en allmän smittspridning i kommunen, länet och landet och om man nu är så rädd för smittspridning så måste det mest logiska vara att begränsa den genom att ha arbetarna tillsammans istället för utspritt över hela kommunen. Vid ett samlat boende så skulle man ha rigorös kontroll över vindkraftsarbetaren samt egen sjukvårdspersonal. Detta var något som regionen förordade. Socialdemokraterna och Västra initiativet ställer sig nu över de smittskyddskunniga på Region Västernorrland vilket är häpnadsväckande!

Nej, detta var inte det bästa för Sollefteå utan viljan för ett antal med höga röster, helt enkelt populism. En vilja som det var enkelt att hörsamma då Socialdemokraterna sitter i opposition.

Jonny Ohlsson, ordförande Moderaterna i Sollefteå

Lena Asplund, gruppledare för Moderaterna i kommunfullmäktige i Sollefteå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel