Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Midsommar en olyckshelg – ta det lugnt i trafiken

Midsommar är ljusets och glädjens helg, samtidigt som det är en av de mörkaste olyckshelgerna i trafiken under året.

Vad kan vi då som trafikanter bidra med för att eliminera risker, tillbud, olyckor och i värsta fall dödsolyckor i trafiken? En hel del tror jag. Att avstå från alkohol och andra droger vid framförande av fordon, att hindra påverkade att köra och inte åka med någon om föraren misstänks vara onykter skall vara en självklarhet.

Att hålla tillräckligt avstånd till framförvarande fordon och att respektera gällande hastighetsbestämmelser är viktigt, likaså låg fart och avstånd till oskyddade vid passerande av vägarbetsområde.

Planera resandet så att det kan ske utan jäkt och stress. Vid längre körningar, ta raster och gör det på särskilt anordnade platser vid sidan av vägen.

Glöm inte heller att använda backspeglarna och bilbältet.

Att anpassa sig till rådande trafikförhållande, samtidigt som man tillämpar aktuella trafikregler ökar framkomligheten och trivseln i trafiken.

Glad midsommar!

Äldrerådet NTF Västernorrland, genom Ove Sundström, ordförande

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel