Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Många olyckor vid Viksjöån – sätt upp varningsskyltar och kontrollera hastigheten

Annons

Hej Trafikverket och polisen i Härnösand!

Så har det då äter hänt, en fullastad timmerbil har kört ner i ån nedanför kyrkan i Viksjö. Många olyckor har skett där under årens lopp. Flera med dödlig utgång, andra där man otroligt nog har klarat livhanken.

Vi som bor i Viksjö känner väl till att det här är ett av de ställen där man bör köra väldigt lugnt men alla vet ju inte det och någon varningsskylt finns inte uppsatt.

Trafikmängden har ökat oerhört genom byn de senaste åren, inte minst sedan ”vindkraftsfolket” kommit hit. Nu i sportlovstider väljer många den här vägen på väg till fjällen. Då jag är hundägare och ofta ute på promenad ser man det tydligt och hastigheten (50) genom centrala byn hålls väldigt dåligt.

Min önskan/rekommendation till Trafikverket är:

■ Starta med en trafikmätning då det måste vara många år sedan det gjordes.

■ Förläng 50-sträckan genom byn förbi bron över Viksjöån och sätt upp fasta fartkameror.

■ Sätt upp varningsskyltar som varnar för kurva och slirig väg vid kyrkbron.

Till Polisen: En ökad kontroll av hastigheterna skulle kunna ta ner farten genom byn och dessutom dra in en hel del till statskassan.

Annki Risberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel