Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Man kan inte vara ego nu – låt oss följa restriktionerna så blir livet normalt snabbare

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Som de flesta är jag väldigt less på att se, höra och läsa om corona. Så tar du ditt ansvar? För att du ska någon gång i framtiden slippa det? Slippa se, höra, läsa och uppleva det? Jag tycker det är olustigt med coronan. Men för att jag är ung och inte i riskgruppen ska jag då inte få tycka att det är olustigt utan att vara fjantigt, överdriva och så vidare? Ska inte jag få värna om mitt liv – och framförallt värna om andras liv?

Jag är en sån som absolut inte tänker på mig själv i första hand, att jag nu endast kommer befinna mig mestadels på jobbet och bara umgås med min lilla familj någon vecka framåt är inte för att vara elak mot någon eller så, utan det är för att det är just så vi behöver göra nu framöver. Coronan har kommit väldigt nära denna gång och jag har både äldre och familjemedlemmar med sjukdomar i mitt liv.  Jag tror säkert att varenda en av er har någon ni är extra rädd om.  Jag blir irriterad när man inte respekterar varandra, inte lyssna och ta in. Man kan inte vara ego nu!

Jag blir irriterad och frustrerad på de som tror att man kan leva normalt nu och att "vi måste ju få leva också". Ja men eller hur, tänk om hela Sveriges befolkning skulle tänka så, hur hade det då gått? Och varför ska bara vissa få tänka att "jag måste ju få leva"? Ni som tänker så, är ni beredd på att frivilligt lägga er i respirator eller offra någon annan till att ligga där för att ni ska göra några struntsaker nu.

Vi vill alla leva ett normalt liv, så kan alla bara följa de nya restriktionerna så går det förmodligen lite snabbare!

Sofie Norvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel