Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Majoriteten svarar: Sollefteås utveckling faller inte med ett nej till vindkraft vid Fängsjön och Storsjöhöjden

Replik på insändaren "Majoriteten i Sollefteå lägger dimridåer i vindkraftsfrågan".

Utvecklingen av Sollefteå kommun faller inte med ett nej till vindkraft vid Fängsjön och Storsjöhöjden som Åsa Sjödén och John Åberg försöker påskina med sin och Socialdemokraternas uppblåsta argumentation. Att samtala när vi ses flera gånger i veckan tycks de inte vara intresserade av utan pajkastning via insändare är den socialdemokratiska oppositionens melodi. 

Socialdemokraternas uppenbara vilja att missförstå karakteriserar de frågeställningar och påstående som anförs.

Vad gäller projektet ”vindkraft – generator för hållbar utveckling” syftar det till att ta tillvara på investeringar som redan sagts ja till och ska inte stå och falla med ett ja eller ett nej till en specifik park/ny ansökan. 

Vad gäller ”fyramiljarders”-investeringen, så vet även Åsa Sjödén och John Åberg att det inte kommer landa fyra miljarder kronor i monetära medel i Näsåker eller i Sollefteå kommun, vilket lätt kan missuppfattas så med ert sätt att uttrycka er. 

Kontakten med Forca har från majoritetens sida inte skett via media och har heller inte varit vår avsikt men det vet S mycket väl även om man i insändaren försöker pådyvla läsarna en annan verklighet. En fortsatt god kontakt med Forsca och SCA framåt är naturligtvis viktigt. 

Det är uppenbart att Socialdemokraterna och den nya majoriteten landat i helt olika slutsatser vad gäller vindkraft på området Fängsjön och Storsjöhöjden. Åsa Sjödén och John Åberg ser området som utmärkt för vindkraft och vi säger nej till vindkraft på just det området. Vi ser att det även finns andra värden i kommunen värda att ta hänsyn till efter en samlad bedömning och dialog med boende, företagare, besöksnäring och rennäring. 

Sollefteå kommun är och kommer även i framtiden att vara en stark och kraftfull kommun även om vi inte har vindkraftsparker i exakt alla väderstreck vi ser.

När ni socialdemokrater skriver att det är ”tramsigt” av oss att tala om för allmänheten hur svagt engagemang och hur låg närvaro Socialdemokraterna haft vid de olika mötena där man diskuterat vindkraften vid Fängsjön och Storsjöhöjden, då visar ni verkligen vad ni står för.

Den nya majoriteten skiljer sig enormt från Socialdemokraternas sätt att se på demokrati, medborgare och dialog med människor som berörs av beslutsfattande. Det kommer aldrig i våra ögon att bli tramsigt med dialog och inlyssnande.

Den nya majoriteten tror på drivkraften hos människor, drivkraften i bygderna och bland företagen, vi tror att medskapande och medborgardialoger gör besluten bättre och sundare.

Demokrati är inte att gå och rösta en gång vart fjärde år, demokrati är långt större än så. Genom att ta tillvara på det genuina engagemang som finns runt om i bygderna, bland folket, företagen och föreningslivet. Så får vi hela kommunen att växa och utvecklas för framtiden. 

Johan Andersson (C)

Birgitta Häggkvist (VI)

Kjell-Åke Sjöström (V)

Maria Wennberg (C)

Roger Johansson (VI)

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel