Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Lovar (S) att specialistvården ska finnas kvar vid Närvården i Härnösand?

Annons

Vid regionens och kommunens dialogmöte med Härnösandsborna om Nära vård den 18 februari på Sambiblioteket i Härnösand så lovade Hälso- och sjukvårdsnämndens förste vice ordförande Elina Arab (S) som företrädare för den politiska majoriteten (S, M, L) i regionen att ingen avveckling av Specialistvårdens verksamheter ska ske vid Närvården i Härnösand. Detta som svar på flera frågor från de dryga 70-talet personer som fanns på plats vid mötet.

Vackert så, men det behöver vi nog verkligen påminna den politiska majoriteten i regionen om utifrån de negativa beskeden från ansvariga länskliniker som aviserar nedläggningar i Härnösand. Avvecklingar som vi självklart motsätter oss. För Närvården i Härnösand är en viktig resurs för tillgänglighet till hälso- och sjukvård för unga, äldre och kroniker i närområdet. En förebild för Nära vård som vi vill utveckla!

Så hur är det egentligen Glenn Nordlund (S) Regionstyrelsens ordförande och Elina Arab (S) Hälso- och sjukvårdsnämndens förste vice ordförande, lovar Socialdemokraterna att Specialistvårdens nuvarande verksamheter ska finnas kvar vid Närvården i Härnösand?

Jonny Lundin (C), Oppositionsråd Region Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel