Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ledsamt när parti sviker vallöfte – vem kan man lita på?

Artikel 61 av 70
Besparingarna i Kramfors kommun
Visa alla artiklar

Annons

Efter att jag i ett antal insändare har klargjort min inställning om vikten av att hela Kramfors kommun och naturligtvis hela Sverige ska leva, så kändes det som att jag inte hade mer att tillföra. Trots det känner jag mig nu manad att än en gång ta till orda inför det formella beslutet om Ytterlännässkolans nedläggning.

Jag har röstat på det parti som förespråkat decentralisering och vikten av en levande landsbygd. Nu känner jag likt pseudonymen "Nitlotten", att jag omedvetet har bidragit till en centralisering och ännu ett slag mot ett ytterområde för att rädda tätortens skolor.

För mig är det en hederssak att man gör som man lovat och står för det man sagt och inte ändrar inriktning när man väl blivit vald. Att Kramfors ledande parti inte alltid handlar som man lovat inför val och ändå känna sig tryggt med makten är inget sensationellt. Däremot känns det sårande och ledsamt att det parti man lagt sin röst på sviker sina löften och sätter sig i knät på det parti som jobbar för centralisering och nedläggning av Ytterlännässkolan med Bollsta samhälles utarmning i en förlängning.

Om ingen opposition finns och alla sätter sig i samma läckande skuta och lyssnar på samma kommandon så känner jag att demokratin är satt ur spel. Detta kommer förmodligen att betyda att en del kommuninnevånare nästa gång lägger sina röster på ytterlighetspartier och det är nog inte till gagn för kommunen i stort.

Jag och många med mig som är intresserade av vardagsfrågor och månar om närmiljön känner oss övergivna och rotlösa när de politiker vi röstat fram sviker oss. Jag har svårt att hitta ett parti som jag känner är värd min röst.

Till sist vill jag uppmana ledningen i Kramfors kommun att försöka leva upp till vad man skriver på hemsidan: ”Kramfors blickar framåt. Kommunen består av staden Kramfors med kringliggande små livskraftiga samhället”.

Hur länge kan samhällen vara livskraftiga när allt görs för att bryta ner dem?

Den 17 juni kunde man dessutom i ledaren läsa en massa negativa påståenden om kommunen från kommunstyrelsen. Det är minsann inte upplyftande att läsa och känns knappast lockande att flytta till.

Per-Urban Gradin, Forsed

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons