Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Låt vår lilla stad Härnösand leva och gör kollektivtrafiken bättre

Bussarna i Härnösand går till senast 19.10 (men bara för avstigande) under vardagar, på söndagar går bussarna inte alls. Under lördagar slutar bussarna gå 14.40. Då aktiviteter hålls igång på vardagarna, brukar de pågå ungefär till klockan 20.00-21.00. Om de inte har någon skjuts eller bor långt borta, hur ska barnen ta sig hem då?

Varför går inte bussarna på söndagar? Folk kanske även vill ta sig någonstans på röda dagar. Vi tycker bussarna ska gå från 11.00-16.00, så man kan ta sig runt på olika ställen.

Läs också: Skolelever skriver insändare – klagar på busstiderna i Härnösand: "Staden blir död på kvällen"

Kan inte bussarna gå senare än 15.00 på lördagar? Det är helg, stan stänger 16.00 och restauranger är öppna sent. Vill man handla mat och bor långt ifrån affärerna borde det inte vara problem att ta sig dit till och från.

Den kollektiva trafiken är bättre för miljön än att alla ska ta varsin bil, elektriska bussar är till och med miljövänligare än vanliga bussar. Det borde vara ett alternativ att inte ha egen bil, men i nuläget är det svårt med de dåliga busstiderna och förseningarna.

Vid förseningar så är det bra om man får reda på det i tid, även om det gäller 5 minuter. Kanske kan det införskaffas notiser i appen vid förseningar, eller displayer som sitter vid varje busshållplats?

Låt vår lilla stad Härnösand leva vidare och gör kollektivtrafiken bättre!

Missnöjda och frusna ungdomar

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel