Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Låt specialisterna åka till patienterna i Örnsköldsvik

Annons

Att sjuka patienter ska åka från Örnsköldsvik till Sundsvall för en kvarts undersökning – hur illa rimmar inte det? Jag har själv ledsagat en gammal och mycket skör människa på en nio timmar lång resa till Sundsvall för ett kort besök som kunnat ta ytterligare två timmar om jag inte varit observant och sett till att stöta på i väntrummet.

Läste om Sundsvallsläkarna som inte ville åka till Ö-vik och Sollefteå. Nu är det väl så att läkarna har svurit sin ed på att hjälpa patienterna och nu med länsklinikerna borde man kunna schemalägga och rycka in ibland i stället för att orsaka stora kostnader om det nu finns någon att hyra in. Man kan till exempel samla ihop icke brådskande patienter med en viss diagnos och så kan en specialist som finns i Sundsvall åka upp och träffa dem. Mycket effektivt.

När jag arbetade på sjukhuset gjordes detta för att patienter inte skulle behöva åka till annat sjukhus (utomläns). I stället kom specialisten från annat håll och träffade patienterna i Ö-vik. Mycket smidigt och man fick "mycket för pengarna" för att inte tala om hur mycket enklare det blev för patienterna.

Tänk på patienterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel