Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Låt skolorna i Kramfors vara kvar – oppositionen borde ställa krav

Artikel 41 av 70
Besparingarna i Kramfors kommun
Visa alla artiklar

Annons

Hallå! Var finns den politiska oppositionen i Kramfors? Här ligger bollen på straffpunkten, målvakten förpassad till läktarplats, men bortsett från Svante Ivarssons (liberalerna) inlägg 8/5 hörs inte ett ord från oppositionen! Är glesbygdspartiet centern nöjda så länge Ullånger och Nordingrå får behålla skola och bibliotek, eller vadan denna tystnad?

Hade vi en opposition värd namnet skulle följande krav redan vara ställda:

· Inte ett skolhus till tas bort förrän en plan föreligger som visar hur kommunen inom en treårsperiod tänker sig åtgärda den överbyggnad i administration (28 tjänster) och ledning (17 tjänster) i förhållande till kommungruppen som KPMG konstaterade redan 2017.

· Kommundirektörens tid som högste tjänsteman i kommunen utvärderas omgående. Det torde vara uppenbart att denna tjänst framgent måste tillsättas utifrån kompetens, inte partibok.

Låt därtill en oberoende ekonom bedöma den faktiska ekonomiska vinsten med att lägga ned Grämestaskolan och Ytterlännässkolan. Den summa som vederbörande tar fram ger vid hand den skattehöjning som erfordras under den tid överbyggnaden i administration och ledning hanteras.

Skolorna kvar – överbyggnaden bort!

Rätt och sanning

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons