Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Landsbygden betalar redan ett högt pris – ta inte bort vår barnomsorg också

 
Dagbarnvårdare i Örnsköldsvik riskerar att försvinna
Visa alla artiklar

Vi som bor på landsbygden är vana vid att klara oss själva. Vi kostar på och gräver egna brunnar för att få dricksvatten, vi kostar på och gräver egna brunnar för vårt avloppsvatten, vi kostar på och betalar för att regelbundet få vårt dricksvatten analyserat.

Vi går emellertid med på att de stänger av vår vägbelysning, vi får väl ha pannlampa och reflexväst. När det har snöat är det vi som väntar längst på skottning, när det är halt är det vi som väntar längst på sandning. När det är halt väglag och osandat nekas våra barn skolskjuts så de får stanna hemma. När något skattefinansierat blir trasigt här ute väntar vi länge på att det ska lagas, men oftast tas det bara bort.

Våra kära bönder utmålas, på ett onyanserat, orättvist sätt, som miljöförstörare och djurplågare. Vi har ingen kollektivtrafik här ute. Våra barn flyttar ifrån oss till stan när de är blotta 15 år för att kunna gå på gymnasiet. Vi är helt beroende av bil för att kunna handla mat och arbeta med mera. Vi arbetar samma timmar som de som bor i centralorten och betalar samma skatt.

Vi uppfyller vår del av samhällskontraktet men när vi förväntar oss nånting för vår vedermöda, uteblir ”belöningen”. Nu har Socialdemokraterna beslutat att säga upp vår dagbarnvårdare och därmed fråntagit oss all möjlighet till barnomsorg. Så av vad jag kan förstå, ska våra barn betala när det ska sparas på.

Nu vill vi ha den välfärdsservice som tas för givet i centralorten, eller skattelättnader. Med detta menar jag barnomsorg.

Linalee Lundkvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel