Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Lägg ner Migrationsverket, asylprocessen är rättsosäker

 
Migrationsverket i Kramfors läggs ner
Visa alla artiklar

Angående Migrationsverkets avveckling i Kramfors. Lägg ner hela Migrationsverket och flytta ansökningsförfarandet till Gotland i samband med Lottodragningen.

Jag anser att det är lotteri som förkommer när beslut skall tas för de asylsökande, man silar mygg och sväljer elefanter. Jag har varit god man i cirka 10 år, och något mer godtycke har jag inte skådat. Jag ifrågasätter de asylsökandes rättssäkerhet.

Vi gode män har inte fått det stöd och gehör vi behövt när vi varit i kontakt med detta statliga verk, utan vi har blivit behandlade som asylsökande, och detta är fruktansvärt dels mot oss men framför allt mot de asylsökande. Nonchalans och misstro mot de asylsökande och oss gode män är det jag har upplevt, man blir skickad hit och dit för röntgen av knäskålar och tänder dagen innan den asylsökande skall fylla 18 år.

Det finns ingen forskning som styrker att man kan lita på denna metod. Ren skandal och slöseri med statliga resurser. På grund av den omfattande byråkratin inom detta verk så kommer jag aldrig mer vara eller ta på mig ansvaret som god man.

En gång god man – aldrig mer.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel