Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Kristdemokraterna vill inte stötta alkoholindustrin

Artikel 41 av 81
EU-valet i Västernorrland 2019
Visa alla artiklar

Annons

I insändaren "Ska EU stötta alkoholindustrin eller prioritera folkhälsan?", från IOGT-NTO, hamnade vi kristdemokrater i dåligt sällskap. Vi påstods vilja fortsätta subventionera vinmässor och reklam för alkohol från jordbruksbudgeten.

Visserligen fanns dessa uppgifter i ett svarsformulär från IOGT-NTO till partierna i EU-valet, men icke desto mindre så stämmer inte uppgifterna. Trots att kristdemokraterna ingår i EPP, en grupp där man kan misstänka att sådana åsikter finns, så har de svenska kristdemokraterna alltid kunnat rösta och röstat mot sådana subventioner (vilket även de andra svenska partierna som fick samma fråga påstår att de är motståndare till).

Vår inställning är att EU-budgeten totalt ska minskas och jordbruksbudgeten drabbas, i första hand subventioner som till exempel gynnar alkoholindustrin.

Kristdemokraterna ställer sig för övrigt bakom hela insändarens budskap och vi noterar också att vår nuvarande representant i EU-parlamentet, Anders Sellström, är den enda från Sverige norr om Gävle.

Per Sundin och Hanna Sydhage (KD)

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons