Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Kramfors kommun följer folkhälsomyndighetens rekommendationer

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Replik på: "Varför får inte vårdpersonal i Kramfors skyddsutrustning mot corona?"

Tack för ditt mail och din omsorg för våra medarbetare!

Självklart ligger det också i arbetsgivaren Kramfors kommuns intresse att värna om vår personals arbetsmiljö liksom våra brukares säkerhet! Vi har inte någon brist på vare sig skyddsutrustning eller de material som krävs för upprätthållandet av basala hygienrutiner.

Vi följer de rekommendationer som folkhälsomyndigheten ger och de instruktioner som Regionens smittskydds- och vårdhygienenhet lämnar ut när det gäller att hantera Covid-19. Det gäller både hantering och användning av skyddsutrustning liksom instruktioner för basala hygienrutiner.

Det allra viktigaste för att skydda brukare och patienter är att följa basala hygienrutiner, men för att förebygga att personal smittar brukare/patienter med Covid-19 har rutinen för basala hygienrutiner nu kompletterats med användande av visir.

Heltäckande visir ska användas av personal vid alla moment som innebär arbete närmare än 2 meter från brukare/patient. Rutinen baseras på rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, rutiner från Vårdhygien Västernorrland och gemensamt fastställd rutin av medicinskt ansvariga sjuksköterskor (MAS) i länet. Dessutom begränsar vi det antal brukare varje medarbetare träffar.

I arbetet mot den pandemi som drabbat hela världen har vi ett gott samarbete med både regionens företrädare och övriga kommuner i länet.

Inger Bergström

Chef välfärdsförvaltningen

Kramfors kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel